вторник, 29 ноември 2011 г.

Диабет и хемороиди – каква е връзката?

Диабетът не е пряка причина за хемороиди, но въпреки това рискът от хемороиди при пациенти с диабет е много висока. Пациентите с диабет и хемороиди трябва да предприемат допълнителни грижи, за да предотвратят различни усложнения.
Хемороидите са подути вени, които се появяват вътре в аналния проход и около ануса. Те се влошава, когато се оказва увеличено напрежение, при преминаването през червата на твърде големи и твърди изпражения се упражнява натиск върху ректума, аналната област или перинеума.
Диабетът често причинява прекомерно уриниране за отделяне на допълнителни количества захар от кръвта в урината. Това може да доведе до тежка дехидратация. Липсата на вода в червата ще направи рискът от запек по-голям. Повторението на тази ситуация може да доведе до хроничен запек, хемороиди. То ще влоши вече съществуващите хемороиди, вътрешни или външни такива.
Пациентите с диабет трябва да бъдат особено внимателни, ако те страдат от разкъсани или тромбозирани (съсирена) хемороиди. Диабет ътнамалява способността на организма да се бори с инфекциите. Ако хемороиди получава заразени, може да се окаже много трудно да се излекува инфекцията.
Пациентите с диабет често водят летаргичен и заседнал начин на живот, което е причина за развитието на диабет сам по себе си. Но този начин на живот и липсата на физически упражнения ще предизвика проблеми с движението на червата и редовната дефекация. Ето защото диабетът и хемороидите вървят често ръка за ръка.
Това може в крайна сметка да увеличи риска от хемороиди при пациенти с диабет. За да предотвратите това, винаги спазвайте подходяща диета и здравословен начин на живот.
Прекалената консумация на алкохол е вредна за вашето здраве, знае добре всеки. Но в случай на пациенти с диабет и хемороиди, може да дори да доведе до по-лоши последствия от обикновено.
Злоупотребата с алкохол ще дехидратира тялото тежко и ще понижи нивата на инсулин в тялото. Това ще усложни много въпроси. Същото важи и за високото съдържание на мазнини в диетата, която трябва да се избягва при пациенти, страдащи от диабет и хемороиди.
Постоянното триене и натиск може да предизвика разширението на хемороидалните вени и до тяхното спукване. Въпреки че това е една сериозна ситуация, тя може да се лекува лесно. Но по време на диабет, раните зарастват по-бавно и лошо имат тенденцията да рецидивират. Това прави лечението по-трудно и отнема по-дълго време на разкъсани хемороиди да се излекува.
Пациенти с диабет, са изложени на допълнителен риск от хемороиди По този начин, ако те не вземат подходящи превантивни мерки. Основните стъпки са: -
• Приемайте предписаните от лекаря лекарства редовно.
• Ако сте диабетик, не използвайте лекарства, съдържащи "Preparation H", която обикновено се използва за облекчаване на симптомите на хемороиди.
• Избягвайте запека.
• Не сядайте на тоалетната за прекалено дълго.
• Спортувайте редовно.
• Пийте много течности (не алкохол) и са достатъчно диетични фибри.
• Избягвайте високо съдържание на мазнини и консумация на алкохол.
Винаги се консултирайте с квалифициран лекар, преди да използвате всяко лекарство, преди да вземете някакви драстични действия, като така и хирургично отстраняване на хемороиди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар